POTPISAN UGOVOR ZA IZADAČKU KUĆU LAGUNA

Važna vest

A SADA LAGUNA

POTPISAN UGOVOR ZA IZADAČKU KUĆU LAGUNA

POTPISAN UGOVOR ZA IZADAČKU KUĆU LAGUNA
POTPISAN UGOVOR ZA IZADAČKU KUĆU LAGUNA

Kada sam počinjala da pišem prvi roman ni sanjala nisam da ću jednom potpisati ugovor za Izdavačku kuću Laguna, ali je ujedno to bio i moj najveći san!

Ako u zemlju samo zabodete izrezanu ružinu grančicu, ona će uz brigu, zalivanje, negu, pažnju, pustiti korenčiće, olistati, rasti, a na kraju i procvetati. Isto je i sa pisanjem. Ako izdate knjigu, i pošaljete je među čitoce, ona će ići iz ruke u ruku i širiti vašu priču. Ukoliko se dopadne čitaocima, dobili ste džek-pot, jer zadovoljna publika će biti vaš najbolji promoter. Usmene i pisane preporuke, kupljena knjiga za poklon, reklama su koju sami ne biste mogli da naručite ili platite! Tako se u vašoj književnoj baši bokore spisateljski cvetni grmovi. Rastu. Cvetaju. Sve jače mirišu. I počinju da privlače pažnju i grade poverenje, interesovanje, iščekivanje kada će izaći sledeći roman. Posadila sam do sada šest romana za Izdavačku kuću Evro Book. Oni su mi sve vreme davali divan prostor, sunca i pažnje baš koliko mi je bilo potrebno. A onda je planetarna pandemija izokrenula stvari naopačke, i umesto da postignem veliki uspeh sa ,,Zlatnom žilom”, roman je ostao zarobljen u magacinu, a vreme je prolazilo. Nekako se moja duševna snaga tanjila pritisnuta brigom, strepnjom, nemogućnošću da kontrolišem situaciju i laganim umiranjem knjige koja još čestito nije ni ugledala svetlo dana. I ja sam venula. Trebalo je prepoznati trenutak i u dogovoru sa svojim izdavačem presaditi sve u drugi vrt. Ponekad je dovoljna samo promena, ,,provetravanje”, osvežavanje, novi, drugi osunčani kutak da ponovo počne bujanje i rast.

Prethodni romani: Opet sam te sanjao, Gde sam to pogrešila, Zid tajni, Starija, Stariji, pa i ovogodišnja Zlatna žila bili su moja vizit karta kada sam zakucala na vrata Izdavačke kuće Laguna. Volim da se našalim pa da kažem da im ,,u miraz” nosim ime koje postaje prepoznatljivo, svoje verne čitaoce, Fejsbuk i Instagram stranicu, veb sajt, kao i svoj entuzijazam, ludu energiju i inspiraciju da se danonoćno radi na promovisanju i kreiranju novih priča. Sve to je bilo prepoznato kao dobra preporuka da mi se pruži šansa.

Poslala sam urednici novi – sedmi rukopis.

Uz dogovore, saradnju, analizu, doradu i doterivanje rukopisa, dobila sam zeleno svetlo. Predložena priča će biti objavljena, a prvi (nadam se ne i poslednji) ugovor za Izdavačku kuću Laguna – potpisan. Što je bilo rečeno, to je učinjeno.

Sada smo u poodmakloj fazi rada na rukopisu.

Raste on, a i ja sa njim.

Mislim da se rad, trud, napori, istrajnost, angažovanje, bespoštedno davanje i zalaganje uvek isplate.

Jedna od mojih najvećih želja bila je saradnja sa Lagunom!

Zašto?

Zato što pišući za njih autor staje rame uz rame sa najčitanijim, najpoznatijim i najcenjenijim domaćim i stranim autorima! Zato što je Lagunina prodajna mreža tako razgranata da ne morate da se bavite i distribucijom i prodajom svojih knjiga, već to oni elegantno rade za vas. Zato što su uspeli da budu No 1 u zemlji i okruženju. I to svi znaju. A to i vama kao njihovom autoru daje vetar u leđa, i baca tu zvezdanu prašinu i na vas.

Ako ulažem trud kojim bi se planine pomeriti mogle, daj da se to i vidi i neka da pravi rezultat!

Nadam se. Radujem. Budna sanjam!

Kada najnoviju knjigu budem držala, znaću da mi je najveća želja ispunjena. Trebalo bi da se to desi do kraja ove godine.

Ova godina je baš bila crno-bela. Mračna zbog pretnje po zdravlje svih nas, a s tim su se desila i razna posrnuća, pa i iskakanje iz šina sa Zlatnom žilom. S druge strane, svetlo i zlatno bilo je potpisivanje prvog ugovora sa Lagunom, prijem u članstvo Udruženja književnika Srbije, prevod na engleski romana Starija(The Confluence of Hope) i njegovo postavljanje na Amazon. Kruna, krešendo, poklon nad poklonima biće izlazak sedmog romana. Nadam se da će vam se dopasti. Tek tada će sve doći na svoje mesto!

Sve ove promene i pomaci su me motivisali da vredno radim na novom rukopisu. Ideje naviru. Ulazak u sanjanu kuću me podstiče i vodi na novi, viši nivo. Verujem da najbolje tek dolazi.

Volim da kažem: samo Bože zdravlja! Ja se tek zahuktavam!

Svim starim i novim čitaocima obećavam da ću se truditi još više, da ću za vas uvek biti tu da odgovorim na poruke, komentare, sugestije, da u novim romanima emocije neću štedeti. Da ću nove izmaštane svetove bojiti u vedre boje, i da ću uvek nuditi nadu, dobortu, nežnost i ljubav jer ja nisam rođena i stvotrena da ,,mračim”.

Laguno, pomozi da moj let potraje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *