Ljiljana Šarac potpisala ugovor za 6. roman

POTPISAN UGOVOR ZA 6. ROMAN

NOVOSTI
Potpisan Ugovor za šesti roman
Potpisan Ugovor sa Izdavčkom kućom Evro Book za 6. roman

SREĆA, SREĆA, RADOST

Izdavačka kuća Evro Book i romanopisac Ljiljana Šarac uspešno nastavljaju dugogodišnju saradnju. Na samom izmaku januara (30.1.2020) autorka je posetila svog izdavača i urednicu u sedištu kuće u Beogradu u Ulici Dimitrija Tucovića 41. Sa uspešnim timom, na čelu sa direktorom Nenadom Jevtićem, potpisala je Ugovor za objavljivanje novog romana, šestog po redu.

Tako se nastavlja furiozan niz koji je rezultat dobitne formule: novi roman svake godine. Ta praksa započeta je 2015. kada je objavljen prvenac Ljiljane Šarac pod nazivom ,,Opet sam te sanjao”. Onda je 2016. usledio ,,Gde sam to pogrešila?”, 2017. ,,Zid tajni”, 2018. ,,Straija” i 2019. ,,Stariji”. Svi ovi romani doživeli su brojna reizdanja (Zid tajni čak četiri i u najavi je da će uskoro uslediti i peto).

Glavna urednica Gordana Subotić ovako je ocenila rukopis koji je pročitala:

,,Završila sam iščitavanje šestog rukopisa i od srca Vam čestitam. Majstorski ste vodili radnju do samog kraja, iako je mnogo toga isprepleteno. Kompozicija je odlična, kao i zaplet(i), i kako je na kraju sve logično leglo na svoje mesto. Zaista zrelo delo iskusnog pisca.”

Tako će knjiga izaći ,,nekako s proleća” i obradvati ljubitelje pera Ljiljane Šarac.

Ona se ovoga puta vraća svojim počecima kojima je i osvojila simpatije publike. Iznova prepliće radnje vezane za prošlost i sadašnjost. Zahvaljujući tom narativnom postupku zaslužila je da je mnogi stručnjaci, kao i čitaoci, porede sa jednom od najpopularnijih spisateljica ovoga vremena –  Lusindom Rajli.

Ljiljana Šarac je naše gore list i bavi se temama iz srpske starije i novije istorije. U najnovijem romanu povešće one koji joj poklone poverenje u 13. vek u Rašku i Zetu za vreme vladavine kralja Milutina. Radnja će u skokovima praviti zaokrete ka vladavini njegovih naslednika da bi na kraju obuhvatila i neobična dešavanja za vreme Velikog rata. U delu radnje vezanom za sadašnjost autorka po prvi put ispisuje redove krimi priče. Trileri nisu karakteristični za žene pisce, ali se Ljiljana Šarac hrabro uhvatila u koštac i sa tim žanrom.

– Prvi put sam ubila junaka – kaže autorka uz osmeh, koji odaje kroz šalu i dozu krivice i zbunjenosti.

Baš uoči leta stiže novi naslov Ljiljane Šarac koji će razonoditi, intrigirati i razgaljivati čitaoce na odmoru kud god da pođu.

Neka se dobra priča širi, a istorijski triler neka ovoj književnici donese još veću popularnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *