Promocija u Kladovu

PROMOCIJA ZLATNE ŽILE U KLADOVU

NOVOSTI

PROMOCIJA ,,ZLATNE ŽILE” U KLADOVU

Promocija Zlatne žile u Kladovu
Promocija Zlatne žile u Kladovu

Promociju u Kladovu direktorka Biblioteke ,,Kulturni centar” Žaklina Nikolić i ja dogovorile smo još za sredinu marta 2020. godine. Do poziva za gostovanje došlo je zato što su moje knjige bile među najčitanijim u prethodnoj, 2019. godini. Dva-tri dana uoči događaja zabranjena su okupljanja zbog korone koja je ozbiljno zapretila svima u zemlji.

Opaki virus razneo je u paramparčad sva kulturna dešavanja. Sve je stalo. Mesecima nije bilo nikakvih aktivnosti. Ljudi su postali željni druženja, koncerata, pozorišnih predstava, projekcija filmova, promocija knjiga…

Žaklina i ja smo čekale pogodan trenutak da bezbedno naše planove sprovedemo u delo. Želele smo da iskoristimo tople i lepe septembarske dane, te da na otvorenoj bibliotečkoj pozornici upriličimo dešavanje. Stoga smo se odlučile za 25.9. Baš za taj vikend najavili su promenu vremena i pad temperature, ali je petak još trebalo da ostane stabilan.

Od Beograda do Donjeg Milanovca pratili su nas oblaci i povremena kiša. Dvesta pedeset kilometara od Beograda do Kladova nismo osetili, jer su predeli spektakularni, od njih nam je zastajao dah! Uživali smo u svakom minutu vožnje.

Kada smo stigli na odredište, domaćini su nas uveravali da kiše neće biti bar dok promocija ,,Zlatne žile” traje. Tako je i bilo.

Na otovrenoj sceni pred više od trideset čitalaca predstavljen je moj najnoviji roman.

Ozvučenje, osvetljenje, predstavljanje, celokupna organizacija bili su naprosto savršeni. Zaposleni u biblioteci i Žaklina Nikolić, koja je bila konferansije, uigrano, suptilno, znalački, proveli su me kroz razgovor i prvo predstavljanje publici u Kladovu.

Sva dešavanja tokom večeri zabeležila je ekipa TV Kladovo i napravila sjajan prilog, zahvaljujući kome sam se predstavila i ljubiteljima knjige koji nisu bili te večeri u publici.

Razgovor o inspektoru Karlu i kraljici Teodori, čudesnom prstenu i istorijskom-trileru, koji smo ovog puta preporučivali, svima je skrenuo misli sa crne hronike, priče o kovidu, zaraženima, bolesnima…

Bilo je ovo veče koje raduje, razgaljuje, i ulepšava dan.

Mnogi prisutni su kupili knjige, pa će jesenje i zimske dane posvetiti lutanjima hodnicima vremena i druženju sa mojim likovima.

Kladovo i biblioteka u ovom gradu na Dunavu su mesto gde bih volela u najskorije vreme da se vratim i pričam neke nove priče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *