PISAC LJILJANA ŠARAC PRVI PUT U KIKINDI

NOVOSTI

Promocija romana

PISAC LJILJANA ŠARAC PRVI PUT U KIKINDI

Priča o pet romana koje je objavila Izdavačka kuća Evro Book se polako, ali sigurno širi. Romane ,,Opet sam te sanjao”, ,,Gde sam to pogrešila?”, ,,Zid tajni”, ,,Stariji”, ,,Starija” sinoć je autorka Ljiljana Šarac predstavila Kikinđanima.

Nakon pređenih 135 km po magli, i nestrpljenja da se po prvi put susretne s publikom u ovom lepom gradu severnobanatskog okruga, autorka se obrela u divnom starom zdanju Narodne biblioteka ,,Jovan Popović”.

Prva čitaonica u ovom gradu osnovana je davnog 1.maja 1845. Godine 1948. seli se u jednu od najlepših zgrada Kikinde – Vinchaidijevu palatu, gde se i danas nalazi. Ima 9 ogranaka.

U holu biblioteke sačekala ju je publika i TV ekipa.

Druženje je otpočelo u prijatnoj atmosferi. Aurtorka je podjednaku pažnju posvetila svim svojim romanima, ističući da se raduje što se prva tri romana nalaze u fondu biblioteke, i informaciji da su najnovija dva poručena, pa će se uskoro naći na bibliotečkim policama i tako ući u čitalaštvo.

Zanimljivo je bilo što je gospođa Šarac iz svog najnovijeg romana ,,Starija” izabrala i pročitala odlomak o sovama, znajući da je ovaj grad poznat kao prirodno stanište u koje dolazi veliki broj ovih ptica.

Na kraju promocije usledilo je neformalno druženje i razgovor sa posetiocima, uz potpisivanje knjiga.

Gošća se zahvalila domaćinama, izrazivši nadu da je to njihovo prvo, ali ne i poslednje viđenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *