Zlatna žila

EPOPEJA ZLATNE ŽILE

ZLATNA ŽILA - 6. ROMAN

EPOPEJA ZLATNE ŽILE

Zlatna žila

Roman ,,Zlatna žila” doživeo je pravu epopeju. U rukopisu je stigao do Gordane, moje urednice u Izdavačkoj kući Evro book, uoči Svetog Nikole. Već je postala tradicija da u to vreme predajem novi naslov. Kolegijum kuće u to vreme počne da me spominje kako ću ih uskoro posetiti. Iako je era interneta, dokument ne šaljem mejlom, već ga simbolično nosim na flešu i uručujem urednici. Ona ga kopira, prelista, na prvu oslušne naslov, posvete… Tako je bilo i 18. decembra 2019.

Nakon toga je sledila standardna procedura uredničinog rada i moga čekanja.

Onda je došla školska slava, Sveti Sava, kada su stigle vesti da je rukopis prihvaćen i da je Ugovor otkucan.

Rad na tekstu je bio sinhronizovan, intenzivan, nadahnut. Planirano je da roman svetlo dana ugleda početkom marta, ali se posao u štampariji bio odužio.

Kada je ,,Zlatna žila” stigla u magacin, stigla je i Korona u Srbiju i sve je stalo.

Trebalo je da se svi prepakujemo, reorganizujemo, sputamo sve potrebe, želje, planove i ostanemo kod kuće.

Pokazalo se da Žila nije lako dostupna. Svet se borio protiv opakog virusa, a moja nova knjiga nikuda nije žurila (dok je meni gorelo pod nogama).

Najveći broj zaposlenih Evro Booka počeo je da radi od kuće. Čak sam i ja to vreme posvetila radu na novom romanu. No, ,,Zlatnu žilu” nisam zaboravila. Činilo mi se da je tužno da čami u tami spremišta, kada svi u vreme samoizolacije i ostajanja kod kuće čitaju knjige više nego ikada.

Iako je izdavač izabrao da sačeka, zamolila sam da dođem do svojih primeraka. Odluka je bila teška, ali korektna. Molba mi je odobrena i posle mnogo vremena znala sam šta čekam. Na Veliki četvrtak u popodnevnim satima suprug je dovezao pakete ,,Zlatne žile”.

Sve oko mene se vrtelo, a ja kao da sam lebdela od sreće. Osećaj opijenosti bez kapi alkohola me i dalje drži!

Od tada imam zapravo ekskluizivu da nudim i prodajem ,,Zlatnu žiliu” prva i jedina.

Epopeja mog šestog romana se još nije završila. Biću mirna tek kada ,,Zlatna žila” bude dostupna svima u svim knjižarama.

Do tada mi se možete javiti na mejl: ljiljanasarac@gmail.com i poručiti svoj primerak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *