Promocija u Somboru

NOVOSTI
Promocija romana u Somboru

Promocija romana u Somboru

Svojih pet romana Ljiljana Šarac promovisala je u Somboru 18.11.2019. godine. Po prvi put je kao književnica nastupala u tom gradu Zapadnobačkog okruga.

Sama činjenica da se našla u rodnom mestu izuzetno poznatih umetnika najrazličitijih sfera dala je na značaju i koraku koji je i sama u toj sredini napravila.

Promocija romana u Somboru

Sombor je rodni grad pisca Avrama Mrazovića, Jovana Hadžića, osnivača Matice srpske, Laze Kostića, pesnika, Petra Konjovića, kompozitora, Veljka Petrovića, književnika, Milana Konjovića, slikara, Save Stojkova, slikara vojvođanskih pejzaža, Zvonka Bogdana, pevača…

Promocija romana u Somboru

Poseban doživljaj bio je nastupati u Biblioteci (Dečje odeljenje) pod imenom ,,Karlo Bjelicki” sagrađenoj između 1884. i 1886. godine u eklektičkom stilu, fantastično očuvanoj i sređenoj.

Karlo Bjelicki je osnivač Gradske biblioteke (1859) i njen dugugodišnji bibliotekar. U prostorijama uprave sa zida vas prodorno proučavaju i pozdravljaju oči sa ulja na platnu njegovog vernog i impresivnog portreta!

Na mestu koje odiše istorijom bilo je zadovoljstvo govoriti o romanima koji takođe nose istorijski pečat, ali ga i sami stvaraju, govoreći i analizirajući savremeni trenutak i pojave o društvu na koje treba skrenuti pažnju.

Razgovor sa autokom vodila je Nataša Turkić, direktorka biblioteke.

2 thoughts on “Promocija u Somboru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *