Ljiljana Šarac potpisala Ugovor za 3. izdanje romana ,,Starija”

NOVOSTI
Ljiljana Šarac potpisala ugovor
Ljiljana Šarac u Izdavačkoj kući Evro Book 18.12. 2019. potpisala Ugovor za treće izdanje romana ,,Starija”

Ljiljana Šarac je od prvog dela autorka Izdavačke kuće ,,Evro Book”. Do sada je objavila pet romana. Tri istorijska i dva ljubavna.

,,Starija” je njen četvrti roman. Izašao je sredinom 2018. godine.

Nastao je spontano. Ljiljana Šarac bila je inspirisana člankom u jednom ženskom časopisu. U njemu se govorilo o kuguarkama. Kako se prvi put susrela s tim pojmom, pažljivo je pročitala tekst. Pa još jednom. Pred njom se otvarao jedan sasvim novi svet jer je počela da shvata njegovu logiku i zakonitosti. Ono o čemu se obično šuška u četiri oka, predstavljeno je bilo na naučnim sociološkim i psihološkim činjenicama.

Radoznala spisateljica je prvo dobila odgovor na pitanje ko su kuguarke!

Kuguarke su ostvarene i situirane žene koje traže emotivna zadovoljstva i ulaze u vezu sa mlađim muškarcima. Odgovaraju im te nezahtevne, uzbudljive veze, u kojima su oba partnera ,,na dobitku”.

Ako se okrenemo oko sebe, takvih dama ima dosta u našoj okolini, ali se na njih gleda ispod oka i sa podozrenjem. Mnogo lakše prolazi obrnuta varijanta u kojoj je partner stariji, a partnerka mlađa!…

Međutim, autorka Ljiljana Šarac želela je da ispriča ovu ,,tabu” priču.

Prvo je počela da osluškuje čaršijske glasine o poznatim ličnostima. O Verici Rakočević, Goci Tržan, Jeleni Karleuši…

Onda je istraživanje podigla na viši nivo. Obavila je niz razgovora sa psiholozima, životnim savetnicima…

Rešena da izbegne domen žute štampe, izgradila je priču na čvrstim temeljima porodice, prijateljskih veza, poslovnih relacija, stvarajući tako jedan moderan i savremen psihološki roman.

U romanu ,,Starija” nastala je galerija likova, pokrenute su značajne teme o razvodu, odvojenom životu u braku, položaju dece prilikom rastave roditelja, o sestrinskom odnosu, vezi sa mlađim muškarcem, osveti partneru, sesrtinskoj podršci, snazi ženskog prijateljstva, drugoj i trećoj šansi, godinama, braku, poznoj trudnoći…

,,Starija” osvaja – kaže autorka Ljiljana Šarac na potpisivanju Ugovora za 3, izdanje

S obzirom da je priča kao da je slušamo od najbolje prijateljice kojoj se slično desilo, iskrena, uzbudljiva, realistična, dopala se čitaocima. Naročito čitateljkama.

Jedna od njih je na FB napisala u poruci: Sve smo mi pomalo Nadica (glavna junakinja kojoj se život iz korena menja).

Za pisca ne postoji bolja kritika od preporuke zadovoljnog čitaoca. Pokazalo se da ,,Starija” nikoga ne ostavlja ravnodušnim, da je priča zanimljiva, uzbudljiva i topla. I u autorkinom duhu pozitivna i optimistična.

Otuda i njen odličan odjek i plasman.

Potpisivanje Ugovora je za Ljiljanu Šarac ostvarivanje novogodišnje želje! Njena priča se širi, a ,,Starija” nastavlja da osvaja.

Divno je da novi romani ne ,,uklanjaju” sa scene stare. Naprotiv, peti roman ,,Straiji” samo je istu temu sagledao iz drugog ugla i obnovio interesovanje za ,,Stariju”. Tako da se oni doživljavaju i čitaju kao diptih, iako su potpuno nezavisni i odvojeni!

Ako već niste, neka neka od ovih knjiga bude lep poklon vama ili vašim bližnjima za Novu godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *